Xat de suport

Disseny de la peça.

El procés de la peça de seda s'inicia amb l'estudi de la idea sobre el paper. Es plasma el disseny i se'n fan versions de dibuix i color fins a aconseguir un resultat satisfactori. Quan ja tenim el disseny finalitzat es realitza una plantilla a mida real sobre paper a fi de poder transmetre la frescor i els detalls del disseny a la seda.

Pintura sobre seda.

Una vegada tenim creat el disseny, procedim a preparar la seda. Amb molta delicadesa es tensa la seda al bastidor i es posa a sota la nostra plantilla. Com que la seda és semitransparent, ens permet veure el disseny a seguir. S'inicia l'aplicació de la guta. Al nostre taller ens hem especialitzat en aquesta tècnica. La guta és un tipus de resina pigmentada que, mitjançant un aplicador, ens permet fer línies molt definides i crear uns dissenys amb molt de detall. La funció de la guta és crear una paret en la seda, eliminant així la seva capil·laritat. D'aquesta manera, els colors es poden aplicar sens que es barrejin els uns amb els altres. A continuació, es pinta el disseny amb els colors prèviament estudiats. El procés de la pintura a mà sobre seda és molt delicat; s'ha de ser pacient i estar concentrat, ja que és una tècnica en la ual no s'admeten errors. Per això és important l'estudi previ del disseny per tal d'aconseguir el resultat de dibuix i color desitjats en el mocador.

Vaporització i packaging.

Una vegada acabat el procés creatiu de la pintura a mà sobre seda es procedeix a la fixació del tint en la seda. Nosaltres utilitzem el vapor: a través de la calor s'accelera el procés natural de fixació permanent. El tractament de la peca de sed es finalitza amb un planxat individual molt delicat. L'últim pas és preparar el packaging de la peça que també es realitza manualment i en el que tots els detalls hi estan cuidats. Cadascun dels productes va acompanyat del seu packaging dissenyat per nosaltres exclusivament per a cada tipus de peça. El resultat de tot aquest laboriós procés creatiu és una peça de seda pintada a mà, única i exclusiva.